Amazoňan modročelý (Amazona aestiva)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Amazoňan (Amazona)

Anglický název: Blue-fronted Amazon

Německý název: Blaustirn-Amazone


Délka: 35 - 40 cm


Popis: hlava: přední část čela modrá, kolem očí žlutá, vzadu zelená, oči: s oranžovou duhovkou, zobák: šedý, krk, prsa, břicho a ocas: zelené, křídla: zelená s červenou skvrnou, nohy: šedé


Výskyt: Brazílie, Paraguay, Argentina


Život v přírodě: žije ve velkých skupinách, v lesích, na kukuřičních plantážích


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 3-5 vajec, mláďata se líhnou za 28-30 dní a opouštějí hnízdo po 7-8 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, zrní, ovoce a zelenina, dužnaté plody, zelené krmivo, ořechy, piškoty, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 11,0 mm


Délka života: cca. 50 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.