Ara arakanga (Ara macao)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Ara (Ara)

Anglický název: Scarlet Macaw, Red and yellow Macaw

Německý název: Hellroter Ara


Délka: 85 cm


Popis: hlava: červená, na tvářích bílá, oči: se žlutou duhovkou, zobák: bílý, krk, prsa a břicho: červené, křídla: červená e žlutým pruhem a modrým koncem, ocas: modrý a červený, nohy: tmavě šedé


Výskyt: Mexiko, Peru, Bolívie, Brazílie


Život v přírodě: žije v párech nebo malých skupinkách, v pralesích, v zemědělské krajině


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 2-3 vejce, mláďata se líhnou za 25-27 dní a opouštějí hnízdo po 12-13 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, ovoce a zelenina, zelené krmivo, ořechy, vařená vejce, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 12,0 mm


Délka života: cca. 80 let


Status: CITES I - kriticky ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.