Ara ararauna (Ara ararauna)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Ara (Ara)

Anglický název: Blue and yellow Macaw, Yellow-breasted Macaw
Německý název: Gelbbrustara


Délka: 90 cm


Popis: hlava: čelo zelené, vzadu modrá, na tvářích bílá s tenkými černými pruhy, hrdlo černé, oči: se žlutou duhovkou, zobák: bílý, krk, prsa a břicho: žluté, křídla: modŕa, ocas: modrý a žlutý, nohy: tmavě šedé


Výskyt: Panama, Bolívie, Paraguay, Argentina, Trinidad


Život v přírodě: žije v párech nebo malých skupinkách, v pralesích, v zemědělské krajině, blízko vodních toků


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 2 vejce, mláďata se líhnou za 24-26 dní a opouštějí hnízdo po 13 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, ovoce a zelenina, zelené krmivo, ořechy, vařená vejce, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 14,0 mm


Délka života: cca. 80 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.