Ara hyacintový (Anodorhynchus hyacinthinus)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Ara (Anodorhynchus)

Anglický název: Hyazinth Macaw
Německý název: Hyazinthara


Délka: 100 cm


Popis: hlava: tmavě modrá, oči: se žlutou duhovkou, zobák: tmavě šedý, krk, prsa, břicho, křídla a ocas: tmavě modré, nohy: tmavě šedé


Výskyt: Brazílie


Život v přírodě: žije v párech nebo malých skupinkách, v pralesích, na palmách, blízko vodních toků


Hnízdění: v dutinách stromů, v hliněných stěnách, samice snáší 2-3 vejce, mláďata se líhnou za 29 dní a opouštějí hnízdo po 14 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, ovoce a zelenina, zelené krmivo, ořechy, vařená vejce, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 16,0 mm


Délka života: cca. 80 let


Status: CITES I - kriticky ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.