Ara vojenský (Ara militaris)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Ara (Ara)

Anglický název: Military Macaw

Německý název: Kleiner Soldatenara


Délka: 70 cm


Popis: hlava: zelená, na tvářích bílá, na čele s červeným proužkem, oči: se žlutou duhovkou, zobák: tmavě šedý, krk, prsa a břicho: zelené, křídla: zelená, na okraji modrá, ocas: žlutý a zelený, na konci modrý, nohy: šedé


Výskyt: Jižní Amerika - Mexiko, Kolumbie, Venezuela, Ekvádor, Peru, Bolívie, Argentina


Život v přírodě: tvoří hejna, žije v pralesích, v zemědělské krajině, na kukuřičních plantážích


Hnízdění: v dutinách stromů, v zemních děrách, samice snáší 2-3 vejce, mláďata se líhnou za 25-27 dní a opouštějí hnízdo po 12-13 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, ovoce a zelenina, zelené krmivo, ořechy, piškoty, kukuřice, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 11,0 mm


Délka života: cca. 60 let


Status: CITES I - kriticky ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.