Aratinga jendaj (Aratinga jendaya)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Aratinga (Aratinga)

Anglický název: Jendaya Conure, Yellow-headed Conure
Německý název: Jendajasittich


Délka: 30 cm


Popis: hlava: žlutá, oči: s hnědou duhovkou a bílým kroužkem kolem očí, zobák: černý, krk, prsa a břicho: oranžovožluté, křídla: zelená, ocas: modrozelený, nohy: tmavě šedé


Výskyt: Brazílie


Život v přírodě: žije v menších hejnech, v pralesích


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 3-5 vajec, mláďata se líhnou za 23 dní a opouštějí hnízdo po 50 dnech


Chov: jen pro velké voliéry


Potrava: směs pro střední papoušky, semena, ovoce a zelenina, zelené krmivo, ořechy, piškoty, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 6,5 mm


Délka života: cca. 40 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.