Barnard límcový (Barnardius zonarius)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Barnard (Barnardius)

Anglický název: Port Lincoln Parrot

Německý název: Bauers Ringsittich


Délka: 37 cm


Popis: hlava: černá s tmavě modrou skvrnou na tvářích, na čele může být červená skvrna, krk: vzadu se žlutým proužkem, oči: s hnědou duhovkou zobák: bílý, prsa a břicho: zelené, křídla: zelená, na okraji černá, ocas: modrozelený, nohy: šedé


Výskyt: střední a západní Austrálie


Život v přírodě: žije v párech nebo malých skupinkách, v pobřežních lesích, v travnatých savanách, v suché polopuštní krajině, v zemědělské krajně, na ovoncných platážích


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 4-6 vajec, mláďata se líhnou za 19-21 dní a opouštějí hnízdo po 4-5 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro střední papoušky, semena, ovoce a zelenina, zelené krmivo, oves, piškoty, hmyz, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 6,0 mm


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.