Barnard zelený (Barnardius barnardi)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Barnard (Barnardius)

Anglický název: Mallee Ringneck Parrot, Barnard's Parakeet

Německý název: Barnardsittich


Délka: 35 cm


Popis: hlava: zelená, na tvářích modrá, na čele může být červená skvrna, krk: vzadu se žlutým proužkem, oči: s hnědou duhovkou zobák: bílý, prsa a břicho: žlutozelené, křídla: modrozelená, na okraji tmavomodrá, ocas: modrozelený, nohy: šedé


Výskyt: vnitrozemí východní Austrálie


Život v přírodě: žije v párech nebo malých skupinkách, v řídkých blahovičníkových porostech, v otevřené krajině, blízko vodních toků, v městských sadech


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 4-6 vajec, mláďata se líhnou za 19-21 dní a opouštějí hnízdo po 5 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro střední papoušky, semena, ovoce a zelenina, zelené krmivo, oves, piškoty, hmyz, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 6,0 mm


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.