Eklektus různobarvý (Eclectus roratus)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Eklektus (Eclectus)

Anglický název: Eclectus Parrot

Německý název: Edelpapagei


Délka: 33 - 35 cm


Popis: hlava: u samce zelená, u samice červená, oči: u samce se žlutou duhovkou, u samice s oranžovou duhovkou, zobák: u samce červený se žlutou špičkou, u samice černý, krk a prsa: u samce zelené, u samice červené, břicho: u samce zelené, u samice tmavě modré, křídla a ocas: u samce zelené s modrými konci, u samice fialovočervené s modrými konci, nohy: šedé


Výskyt: Indonésie, Nová Guinea


Život v přírodě: žije v savanách, v nížinných lesích


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 2-3 vejce, mláďata se líhnou za 28-29 dní a opouštějí hnízdo po 9-11 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro střední a velké papoušky, semena, ovoce a zelenina, zelené krmivo, vaječná směs, vařená rýže, piškoty, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 9,5 mm


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.