Kakadu inka (Cacatua leadbeateri)


Čeleď: Kakaduovití (Cacatuidae)

Podčeleď: Kakaduové (Cacatuinae)

Rod: Kakadu (Cacatua)

Anglický název: Major Mitchell`s Cockatoo, Pink Cockatoo

Německý název: Inkakakadu


Délka: 38 cm


Popis: hlava: růžová, chocholka bílá se žlutou a červenou skvrnou, oči: s hnědou duhovkou, zobák: bílý, prsa a břicho: růžové, křídla a ocas: bílá, nohy: šedé


Výskyt: vnitrozemí Austrálie


Život v přírodě: žije nomádicky v párech nebo menších skupinkách, v travnatých savanách, v suchých křovinatých oblastech, v otevřené polopouštní krajině, v pouštích


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 2-4 vejce, mláďata se líhnou za 25-30 dní a opouštějí hnízdo po 8 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, ovoce a zelenina, vařená rýže, tvaroh, kousky neslaného sýra, piškoty, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 11,0 mm


Délka života: cca. 50 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.