Kakadu molucký (Cacatua moluccensis)


Čeleď: Kakaduovití (Cacatuidae)

Podčeleď: Kakaduové (Cacatuinae)

Rod: Kakadu (Cacatua)

Anglický název: Salmon-crested Cockatoo

Německý název: Molukkenkakadu


Délka: 50 cm


Popis: hlava: světle růžová, oči: s hnědou duhovkou, zobák: tmavě šedý, prsa, břicho, křídla a ocas: světle růžové, nohy: tmavě šedé


Výskyt: Jižní Moluky (Indonésie)


Život v přírodě: žije v nadmořských výškách kolem 1000 m, v pobřežních oblastech, v horách, na kokosových plantážích


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 2 vejce, mláďata se líhnou za 29-30 dní a opouštějí hnízdo po 8-9 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, ovoce a zelenina, ořechy, piškoty, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 14,0 mm


Délka života: cca. 50 let


Status: CITES I - kriticky ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.