Kakadu palmový (Probosciger atterimus)


Čeleď: Kakaduovití (Cacatuidae)

Podčeleď: Kakaduové (Cacatuinae)

Rod: Kakadu (Probosciger)

Anglický název: Palm Cockatoo

Německý název: Palmkakadu, Arakakadu


Délka: 65 cm


Popis: hlava: černá, na tvářích velká červená skvrna, oči: s tmavě hnědou duhovkou, zobák: tmavě šedý, prsa, břicho, křídla a ocas: černé, nohy: šedé


Výskyt: Nová Guinea a přilehlé ostrovy, mys York v severovýchodní Austrálii


Život v přírodě: žije v párech nebo menších skupinkách, v nadmořských výškách kolem 1300 m, v pralesích


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší jen jediné vejce, mláďata se líhnou za 30 dní a opouštějí hnízdo po 8-9 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, ovoce a zelenina, ořechy, bobule a pupeny, listy stromů, větvičky k okusování


Hlas: zvukový soubor zde (114 kB)


Velikost kroužku: 16,0 mm


Délka života: cca. 50 let


Status: CITES I - kriticky ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.