Kakadu přilbový (Callocephalon fimbriatum)


Čeleď: Kakaduovití (Cacatuidae)

Podčeleď: Kakaduové (Cacatuinae)

Rod: Kakadu (Callocephalon)

Anglický název: Gang-Gang Cockatoo

Německý název: Helmkakadu


Délka: 35 cm


Popis: hlava: u samce červená, u samice šedohnědá, oči: s hnědou duhovkou, zobák: bílý, krk, prsa a břicho: šedé peří se světlými lemy, křídla a ocas: šedé, nohy: šedé


Výskyt: jihovýchodní Austrálie, Tasmánie


Život v přírodě: žije v párech nebo menších skupinách, v lesích, blízko pobřeží, v parcích a sadech


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 2-3 vejce, mláďata se líhnou za 22-27 dní a opouštějí hnízdo po 7 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, ovoce a zelenina, bobule, ořechy, hmyz a jeho larvy, větvičky k okusování


Hlas: zvukový soubor zde (50 kB)


Velikost kroužku: 11,0 mm


Délka života: cca. 50 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.