Kakadu růžový (Eolophus roseicapillus)


Čeleď: Kakaduovití (Cacatuidae)

Podčeleď: Kakaduové (Cacatuinae)

Rod: Kakadu (Eolophus)

Anglický název: Galah

Německý název: Rosakakadu


Délka: 35 cm


Popis: hlava: čelo, temeno a chocholka světle růžové, ostatní část hlavy tmavě růžová, oči: s hnědou duhovkou, zobák: bílý, krk, prsa a břicho: tmavě růžové, křídla a ocas: šedé, nohy: šedé


Výskyt: Austrálie kromě pobřežních oblastí


Život v přírodě: tvoří hejna, žije nomádicky, v nadmořských výškách do 1250 m, v savanových lesích, v otevřené krajině


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 2-5 vajec, mláďata se líhnou za 28 dní a opouštějí hnízdo po 5-6 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, ovoce a zelenina, výhonky a pupeny, listy, hmyz, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 9,5 mm


Délka života: cca. 50 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.