Kakadu žlutočečelatý (Cacatua galerita)


Čeleď: Kakaduovití (Cacatuidae)

Podčeleď: Kakaduové (Cacatuinae)

Rod: Kakadu (Cacatua)

Anglický název: Sulphur-crested Cockatoo

Německý název: Großer Gelbhaubenkakadu


Délka: 50 cm


Popis: hlava: bílá, chocholka žlutá, oči: s hnědou duhovkou a bílým kroužkem kolem oka, zobák: tmavě šedý, prsa, břicho, křídla a ocas: bílé, nohy: šedé


Výskyt: Nová Guinea, severní a východní Austrálie, Tasmánie, byl vysazen na Novém Zélandě a některých indonéských ostrovech


Život v přírodě: žije v párech nebo i v hejnech, v lesích, v otevřené krajině, v parcích


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 2-3 vejce, mláďata se líhnou za 30 dní


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, ovoce a zelenina, bobule, květy, pupeny a listy stromů, hmyz, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 12,0 mm


Délka života: cca. 50 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.