Kakadu žlutolící (Cacatua sulphurea)


Čeleď: Kakaduovití (Cacatuidae)

Podčeleď: Kakaduové (Cacatuinae)

Rod: Kakadu (Cacatua)

Anglický název: Lesser sulphur-crested Cockatoo

Německý název: Gelbwangenkakadu, Kleiner Gelbhaubenkakadu


Délka: 33 cm


Popis: hlava: bílá, chocholka žlutá, na tvářích žlutá skvrna, oči: s hnědou duhovkou a bílým kroužkem kolem oka, zobák: šedý, prsa, břicho, křídla a ocas: bílé, nohy: šedé


Výskyt: indonéské ostrovy Celebes, Buton, Malé Sundy, ostrovy v Jávském a Floreském moři, vysazen byl v Singapuru


Život v přírodě: žije nomádicky v párech nebo menších skupinkách, v horských lesích, v otevřené krajině, na kokosových plantážích, v zahradách


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 2-3 vejce, mláďata se líhnou za 24 dní a opouštějí hnízdo 35 dnů po vylíhnutí


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, ovoce a zelenina, vařená rýže, tvaroh, kousky neslaného sýra, piškoty, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 11,0 mm


Délka života: cca. 50 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.