Lori tříbarvý (Lorius lory)


Čeleď: Loriovití (Loriidae)

Rod: Lori (Lorius)

Anglický název: Black-capped Lory

Německý název: Frauenlori


Délka: 31 cm


Popis: hlava: červená, čelo a temeno černé, krk: červený, vzadu s tmavě modrým proužkem, oči: se žlutou duhovkou, zobák: žlutý, prsa a břicho: tmavě modré, kolem křídel červené, křídla: zelená, ocas: tmavě modrý, nohy: tmavě šedé


Výskyt: Nová Guinea


Život v přírodě: tvoří menší hejna, žije v pralesích


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 2 vejce, mláďata se líhnou za 24 dní a opouštějí hnízdo po 8 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušeného chovatele


Potrava: instantní nektarové krmivo pro lorie, semena, vařená rýže, semena, ovoce a zelenina, kompoty, med, bílý cléb, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 7,5 mm


Délka života: 35-40 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.