Loríček červenohlavý (Psittaculirostris desmarestii)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Loríček (Psittaculirostris)

Anglický název: Fig Parrot

Německý název: Feigenpapagei


Délka: 18 cm


Popis: hlava: čelo a temeno oranžovočervené, tváře a hrdlo žluté, pod okem modrá skvrna, vzadu zelená, oči: s hnědou duhovkou, zobák: černý, krk a prsa: modrozelené, břicho a křídla: zelené, ocas: modrozelený, nohy: šedé


Výskyt: Nová Guinea


Život v přírodě: žije v malých skupinkách, v savanách, v pralesích


Hnízdění: koloniálně v dutinách stromů, samice snáší 2 vejce, mláďata se líhnou za 19 dní a opouštějí hnízdo po 8 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro nektarožravé a měkkozobé ptáky, ovoce a zelenina, hmyz, piškoty, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 4,5 mm


Délka života: cca. 20 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.