Nestor kea (Nestor notabilis)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Nestorové (Nestorinae)

Rod: Nestor (Nestor)

Anglický název: Kea, Mountain Parrot

Německý název: Kea


Délka: 46 cm


Popis: hlava: hnědozelená, oči: s červenohnědou duhovkou, zobák: šedý, krk, prsa, břicho a křídla: hnědozelené, ocas: modroželený nohy: šedé


Výskyt: Nový Zéland - Jižní ostrov


Život v přírodě: žije v nadmořských výškách od 600 do 2000 m, v lesích, v travnatých oblastech


Hnízdění: v norách pod kameny nebo mezi kořeny, samice snáší 2-4 vejce, mláďata se líhnou za 21-28 dní a opouštějí hnízdo po 13 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, pupeny, bobule, ovoce a zelenina, cibulky, květy, nektar, hmyz, zemní kořínky, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 11,0 mm


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.