Papoušek karmínový (Alisterus chloropterus)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Papoušek (Alisterus)

Anglický název: Green-winged King Parakeet

Německý název: Grünflügel-Königssittich


Délka: 36 cm


Popis: hlava: u samce červená, u samice zelená, oči: s oranžovou duhovkou, zobák: u samce oranžový s černou špičkou, u samice hnědý, krk: vzadu s modrým proužkem, prsa: u samce červené, u samice zelené, břicho: červené, křídla: černá se žlutozeleným pruhem, na okraji zelená ocas: tmavě modrý, nohy: šedé


Výskyt: Nová Guinea


Život v přírodě: žije v párech nebo malých skupinách, v pralesích, v nadmořských výškách do 2660 m


Hnízdění: od srpna do ledna, v dutinách stromů, samice snáší 2-3 vejce, mláďata se líhnou za 20 dní a opouštějí hnízdo po 5 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, oves, ovoce a zelenina, zelené krmivo, zahradní a divoké plody, ořechy, piškoty, hmyz a jeho larvy, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 7,5 mm


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.