Papoušek kouřový (Polytelis anthopeplus)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Papoušek (Polytelis)

Anglický název: Regent Parrot, Rock Pebbler

Německý název: Bergsittich


Délka: 40 cm


Popis: hlava: žlutozelená, oči: s oranžovou duhovkou, zobák: červený, krk, prsa a břicho: žlutozelené, křídla: žlutozelená s černým a červeným pruhem, na okraji modrá, ocas: černý, nohy: šedé


Výskyt: jihozápadní a jihovýchodchní Austrálie


Život v přírodě: žije v párech, skupinách nebo hejnech, v lesích, v otevřené křovinaté krajině, v kulturní krajině, na polích


Hnízdění: od srpna do ledna, v dutinách stromů, samice snáší 4-6 vajec, mláďata se líhnou za 21 dní a opouštějí hnízdo po 6 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry


Potrava: směs pro velké papoušky, semena, obilné klaśky, ovoce a zelenina, zelené krmivo, piškoty, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 6,5 mm


Délka života: cca. 25 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.