Papoušek patagonský (Cyanoliseus patagonus)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Papoušek (Cyanoliseus)

Anglický název: Patagonian Conure

Německý název: Felsensittich


Délka: 45 cm


Popis: hlava: olivě zelená, oči: se žlutou duhovkou a bílým kroužkem kolem oka, zobák: šedý, krk a prsa: šedohnědé s bílými skrvnami, břicho: žlute, ve středu červené, křídla: olivově zelená, na okraji modrá, ocas: olivově želený nohy: šedé


Výskyt: Chile, Argentina, Uruguay


Život v přírodě: žije nomádicky v párech nebo malých skupinkách, v otevřené krajině, v otevřené krajině, v blízkosti vodních toků


Hnízdění: koloniálně v norách, které si hloubí do vápencových a pískovcových stěn, samice snáší 2-4 vejce, mláďata se líhnou za 21 dní a opouštějí hnízdo po 8 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele


Potrava: směs pro velké papoušky, pšenice, ovoce, zelenina, zelené krmivo, ořechy, piškoty, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 7,0 mm


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.