Papoušek senegalský (Poicephalus senegalus)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Papoušek (Poicephalus)

Anglický název: Senegal Parrot

Německý název: Mohrenköpfchen, Mohrenkopfpapagei


Délka: 23 - 25 cm


Popis: hlava: čelo, tváře a hrdlo šedé, vzadu zelená, oči: se žlutou duhovkou, zobák: šedý, krk a prsa: zelené, břicho: oranžovožlute, křídla: zelená, ocas: hnědoželený nohy: šedé


Výskyt: středozápadní Afrika


Život v přírodě: žije sám, v párech nebo malých skupinkách, v savanách, v lesích


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 3-4 vejce, mláďata se líhnou za 25-28 dní a opouštějí hnízdo po 9-10 týdnech


Chov: ve voliéře nebo velké kleci


Potrava: směs pro střední a velké papoušky, semena, ovoce a zelenina, zelené krmivo, piškoty, tvrdý sýr, vařené maso, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 7,5 mm


Délka života: cca.30 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.