Papoušek zpěvavý (Psephotus haematonotus)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Papoušek (Psephotus)

Anglický název: Red-rumped Parrot

Německý název: Singsittich


Délka: 27 cm


Popis: hlava: modrozelená, oči: s tmavohnědou duhovkou, zobák: černý, krk a prsa: zelené, břicho: žluté křídla: šedé s modrozeleným proužkem, ocas: šedý, kotřec u samce červený, nohy: šedé


Výskyt: vnitrozemí jihovýchodní Austrálie


Život v přírodě: v některých oblastech tvoří hejna, jinde žije v párech nebo malých skupinkách, v nadmořských výškách do 1250 m, v travnatých savanách, v zemědělské krajině, v parcích a zahradách


Hnízdění: v dutinách stromů, v lidských stavbách, samice snáší 4-7 vajec, mláďata se líhnou za 19 dní a opouštějí hnízdo za 30 dnů


Chov: ve voliéře nebo velké kleci, vhodný druh i pro začínající chovatele


Potrava: směs pro střední papoušky, semena, ovoce a zelenina, zelené krmivo, nezralé obilné a travní klásky, piškoty, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 4,5 mm


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.