Papoušíček šedokřídlý (Forpus coelestis)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Papoušíček (Forpus)

Anglický název: Pacific Parrotlet

Německý název: Blaugenick-Sperlingspapagei


Délka: 12,5 cm


Popis: hlava: zelená s modrým páskem za okem, oči: s hnědou duhovkou, zobák: bílý, krk, prsa a břicho: zelené, křídla: zelenošedá, ocas: modrozelený, nohy: šedé


Výskyt: Ekvádor, Peru


Život v přírodě: žije v párech nebo v menších skupinách, v suchých křovinatých porostech


Hnízdění: v dutinách stromů, v lidských stavbách, samice snáší 4-7 vajec, mláďata se líhnou za 22 dní a opouštějí hnízdo po 6-7 týdnech


Chov: vhodný druh i pro začínající chovatele, vhodný i do malé klece


Potrava: směs pro malé papoušky, semena, oves, ovoce, proso, zelenina, zelené krmivo, piškoty, vaječná směs, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 4,0 mm


Délka života: cca. 15 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.