Rozela žlutohlavá (Platycercus adscitus)


Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)

Podčeleď: Papoušci (Psittacinae)

Rod: Rozela (Platycercus)

Anglický název: Pale-headed Rosella
Německý název: Blasskopfrosella


Délka: 30 cm


Popis: hlava: žlutobílá, na tvářích bíla, oči: s hnědou duhovkou, zobák: šedobílý, prsa a břicho: tmavě modré, křídla: žlutá s černými vlnami, na okraji modrá, ocas: modrý, na spodní straně červený, nohy: šedé


Výskyt: severovýchodní Austrálie


Život v přírodě: žije v párech nebo malých skupinkách, v otevřené krajině, v travnatých savanách


Hnízdění: v dutinách stromů, samice snáší 3-5 vajec, mláďata se líhnou za 19 dní a opouštějí hnízdo po 5 týdnech


Chov: jen pro velké voliéry


Potrava: směs pro střední papoušky, semena, nezralé klásky obilnin, proso, oves, ovoce, zelenina, zelené krmivo, větvičky k okusování


Velikost kroužku: 5,5 mm


Délka života: cca. 25 let


Status: CITES II - silně ohrožený druh



Design downloaded from free website templates.